SE List

心思良品

SE Concept:

Working from morning till night is the portrayal of our life which brings us boredom. With sincere emotions, earnestness and meticulousness of heart-making, an inconspicuous handicraft becomes an unexpected, beautiful and practical boutique that bring convenience to your work and life. It becomes an indispensable item in your office, workbench and home. May this endless surprise bring you joy with warmth and blessing.

SE Story:

有一天,職員探訪了一位抑鬱症婦女。她頸上帶上一條自己設計及製作的頸飾。她表示自己不太喜歡外出或見人,故喜歡在家製作不同的小首飾以打發時間。 職員心想 : 「如果能發展她的才能,或許能幫助這位婦女走出抑鬱陰霾的第一步。」 她起初對參與手工藝製作小組非常抗拒,她認為自己所做的只是小玩意,也難登大雅之堂。最後,在多次的鼓勵下,她願意先到中心看看才作決定。 當天到中心,她參與了一個手工藝小組,當中有幾位對手工藝有興趣的婦女。在參與的過程中,她發現在製作的過程中,能與其他婦女一同傾談,分享生活的事情,及討論如何改善產品的製作等,讓她感到喜樂,對製作過程不但更加投入,自己也變得開朗。 就這樣,「心思良品」由一群抑鬱症的婦女,因著她們對手工藝的熱誠與執著,她們願意聚在一起,透過雙手製作不同的工藝品,而成為今日的「心思良品」。在製作的過程中,能完成一件工藝是一個滿足感,但工藝品以外,她們得著的是一班同路人、是走出抑鬱陰霾的第一步、得著自信及被社會接納的開始。

Target Group:

精神康復人士

黃竹坑黃竹坑徑2號東華三院黃竹坑服務綜合大樓地下

Mondays to Saturdays : 10:00-16:30 Closed on Sundays and Public Holidays